Napközben: Néhány területen egészen letarolták az erdőt a gombagyűjtők

A szeptember 21-i adás tartalmából.
 

Néhány területen egészen letarolták az erdőt a gombagyűjtők – amint megérkezett a csapadék, megjelentek az aszálykor elmaradt és az őszi gombák is, Somogyban több kilós példánnyal is büszkélkedett egy szedő. Mik a veszélyek, hol találjuk a gombavizsgálókat és mik a mérgezés tünetei?

Egyre népszerűbben a HPV (humán papilloma vírus)-szűrések és az átoltottság is nő – hamarosan kezdődnek az idei oltások a tizenéveseknél – de még mindig vannak, akik félelemből nem oltatják gyermekeiket. Mik a tévhitek, milyen csatornákon is mennyire hiteles információ jut el a szülőkhöz? Miért fontos ez az oltás? Fiúknak is adható már?

Összetört céges autó, leszakadt fiók vagy sérült laptop, leejtett telefon? Mi is pontosan a munkahelyi károkozás és mivel jár?

Mire jó a tánc és tanulna-e ma táncolni a fiatalok? Régen ez a kötelező tudás része volt az iskolázott és nemesi családoknál, mára megkopott a népszerűsége. Igaz ez egyáltalán, vagy csak mást és másképp táncolnak a mai fiatalok? Táncválasztó lesz a hétvégén országszerte, a Táncpedagógusok Országos Szövetsége immár negyedszer hirdeti meg.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 21., szerda 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/EPA/Tytus Zmijewski

Olvasson tovább