Kalendárium: A Magyar Népmese Napja

A szeptember 21-i adás tartalmából.
 

– Ma van a magyar dráma napja, arra emlékezve, hogy 1883-ban ezen a napon mutatták be a Nemzeti Színházban Madách Imre színművét, Az ember tragédiáját. Az évforduló tiszteletére 1984-ben a Magyar Írók Szövetsége kezdeményezte, hogy minden esztendőben szeptember 21-én ünnepeljük a magyarországi és határon kívüli magyar drámairodalmat.

– Most hétvégén tartják országszerte a Kultúrházak Éjjel-Nappal című rendezvényt, immár tizenhatodik alkalommal. Minden évben számos intézmény csatlakozik a háromnapos programsorozathoz, amely 2022-ben a Petőfi bicentenáriumhoz kapcsolódik. Veszprémben többi között szintén irodalmi programokkal várják a látogatókat.

– A Magyar Népmese Napja – a Kossuth rádió felhívása/akciója/

– Számos új bemutatóval várja az érdeklődőket Veszprémben a Pannon Várszínház is, nemrég tartották évadnyitójukat.

Hírek:

– Ma este 6 órakor nyílik a fővárosi Ludwig Múzeumban A természet érintése című kiállítás. 18 művész alkotásai kapcsán a tárlat kritikusan szemléli bolygónk erőforrásainak jelenlegi, ellenőrizetlen kiaknázását és gazdaságosabbá tételét. De bemutatja a földi folyamatokba való kiterjedt beavatkozást, amely az élőhelyek pusztulását és a még érintetlen természet fokozatos elvesztését okozza.

– Érzelmek címmel nyílik ma tárlat nem sokkal adásunk után az Óbudai Kulturális Központban. Négy alkotó közös kiállítása látható majd, az emberről, az életről. Kántor Ágnes textiltervező iparművész, Borbély Tamás – festőművész, Bolega Anita Anna – textiltervező iparművész, valamint Istók Bernadett festőművész munkáit nézheti meg a közönség. A kiállítás ingyenesen megtekinthető október 24-ig a Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 21., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább