Napközben: A "Hangszert a kézbe" program vezetőjével beszélgetünk

A szeptember 20-i adás tartalmából.
 

A Hangszert a kézbe program már több éve mutatja be a gyerekeknek a különféle hangszereket, ezeken keresztül a különféle zenei stílusokat s mindezeken keresztül a zenélés élményét. Iskolakezdéssel sokan iratkoznak be zeneiskolákba, kezdenek különféle tanfolyamokat – a program vezetőjével, Andrassik Removal arról beszélgetünk majd, hogy az élményeken túl mi mindent fejleszt, mi mindenhez járul hozzá egy-egy hangszer ismerete, a zenei világ miként hat ránk, műfajtól függetlenül.

Ugyancsak az iskolához kapcsolható, de szerintem ennél sokkal tágabb élményeket, gondolkodási lehetőséget jelenít meg a matematika világa. Sokan az iskolai matek órákkal azonosítják, a számolásokkal, egyenletekkel, de valójában logikai, gondolkodási rendszereket, összefüggéseket jelenít meg, s ezeken keresztül rengeteg élményt ad. A Medvematek csapata ezeket az élményeket köti össze a közösségi élményekkel, s eredményeiket jelzi, hogy aki megismeri őket, azonnal taggá válik s nem szakad el tőlük. A szervezőkkel, Balogh Tamással és Mikulán Attilával beszélgetünk, hogy miként lehet megfogni a gyerekek képzeletét a matematikában.

Társasház rovat – napelemek a társasházakon: előny vagy hátrány?

Megesik, hogy a hosszabb betegségek miatt hónapokig kórházban kell maradni egy kisgyereknek, ilyenkor nem csak a gyógyulás fontos, hanem a tanulás, illetve annak pótlása is. Ezért jött létre a Kórházsuli program, ahol a tanulásban, illetve a közösségi kapcsolatok megtartásában segíti a gyerekeket.. Stúdió: Almássy Mónika, a Kórházsuli alapítója,

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – Szeptember 20., kedd 9:05

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább