Kalendárium: Elkezdődött a Tündérkert című magyar történelmi-politikai thriller forgatása

A szeptember 20-i adás tartalmából.
 

– 125 évvel ezelőtt ezen a napon született Tamási Áron Kossuth-díjas író. Összefoglaló a tiszteletére hirdetett emlékévről, Megszólaló: A. Szabó Magda, a Magyarság Háza munkatársa, a Tamási Áron Közalapítvány elnöke

– Kodály Zoltán születésének 140. évfordulójára úttörő vállalkozással készülnek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei, köztük a Magyar Rádió Énekkara.

– A 2022/23-as évadban egy hangverseny sorozatban a zeneszerző mindegyik, kórusra írott darabját megszólaltatják. Először fordul elő a magyar zenei életben, hogy Kodály összes kóruskompozíciója egy évadon belül műsorra kerül – ideértve az oratorikus és az a capella műveket is. Megszólaló: a sorozat szerkesztője , a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának elnök-karmestere , Pad Zoltán.

– Elkezdődött a Tündérkert című magyar történelmi-politikai thriller forgatása. A 8 részes sorozat Móricz Zsigmond három kötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készül, a MEGAFILM és az MTVA együttműködésében, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A televíziós premier 2023 szeptemberében várható, a sorozatot a közmédia nézői láthatják először. Riport a fóti forgatási helyszínen.

– XI.Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál szept. 21-25. A GG.Tánc Eger bemutató előadása : Gárdonyi Géza születésének 160., halálának 100. évfordulójára Topolánszky Tamás társulatvezető élvonalbeli, prominens magyar koreográfusokat kért fel önálló táncetűdök készítésére az író Hosszúhajú veszedelem című novellaciklusának egy-egy gyöngyszeméből.

Hírek:
– Ignác, a lelkek lovagja: előadás az adás napján a fővárosi Erkel színházban

– The Waves/ Vadak : este 7 órától együtt lép színpadra két nagy balettegyüttes. Lukács András és Juronics Tamás két különböző hangulatú, izgalmas koreográfiája zárja a pécsi Tánctalálkozót 2022-ben.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 20., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább