Napközben: Mit tehet egy egyetem az egészségesebb családért?

A szeptember 19-i adás tartalmából.
 

Rugalmas munkaidő? Megfelelő infrastruktúra? Vagy ennél sokkal többről van szó? Mit tehet egy egyetem az egészségesebb családért? Többi között erről is szó volt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom napokban rendezett hagyományos konferencián. Milyen családbarát megoldások léteznek egyetemi szinten?

Nem gyógyítható, de megfelelő kezelésekkel és életmóddal szinten tartani vagy lassítani lehet a betegség lefolyását. Az idegrendszer gyógyíthatatlan betegése a sclerosis multiplex. A hétvégén rendezték meg Tatán az SM betegek és hozzátartozók országos találkozóját. Ennek apropóján beszélgetünk arról, hogyan alakulhat ki a betegség, milyen legújabb kezelések vannak, amelyek segítenek kordában tartani a kórt, mit tehetnek maguk a betegek?

Akadálymentesen sorozatunkban egy magyar fejlesztésről beszélünk, amely lehetővé teszi, hogy a kerekesszéket a benne ülő speciális fejvezérlés révén kéz igénybevétele nélkül irányítsa. Hogyan működik a speciális irányítórendszer és milyen lehetőségeket nyit meg a súlyosan mozgáskorlázottak számára?

Idén szeptember 16. és 22. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon. Idén is számos település csatlakozott a kezdeményezéshez.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 19., hétfő 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető. Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább