Hajnal-táj: Idén ünnepli 100 éves jubileumát a szegedi Fűvészkert

A szeptember 18-i adás tartalmából.
 

– Két év kihagyás után újra Szombathely ad helyet a Savaria Nemzetközi Táncversenynek vasárnap. Az 55. alkalommal megrendezendő látványos rendezvény amellett, hogy a latin táncok Európa-bajnoksága lesz, a 2024-ben olimpiai számként debütáló break táncnak is helyet ad.

– Különleges programokat kínál a természetbarátoknak a 100 éves jubileumát idén ünneplő szegedi Fűvészkert. Vasárnap a húsevő növények körül forog majd a világ az arborétumban.

– Kisgyőr, a faragott falu, Így is emlegetik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülést. Mindez a polgármesternek köszönhető, aki a Magyar Művészeti Akadémia tagja, fafaragó népművész. Ő vitte a településre a fafaragók táborát, ahol a különleges alkotások készültek.

– Szombaton kezdődtek Gyöngyösön a Mátrai Szüreti Napok. A Szüreti Napokon és Fehérbor Fesztiválon a látogatók megkóstolhatják a Mátrai Borvidék illatos, könnyed borait.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – szeptember 18., vasárnap 5:00

Szerkesztő- műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Szeged, 2018. augusztus 4. Virágzó indiai lótuszok (Nelumbo nucifera) a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében 2018. augusztus 4-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Olvasson tovább