75 év után int búcsút a színpadnak Galambos Erzsi

Nem áll többé színpadra Galambos Erzsi – jelentette be a Kossuth Rádió műsorában. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Kalendárium című műsorban ugyanakkor elmondta, hogy teljesen nem akar elszakadni a színház világától.

A színművész 91 évesen búcsúzik utolsó szerepével a József Attila Színházban, ahol a közönség 2010 óta láthatta a Mici néni két élete című darabban. A számtalan musical- és prózai szerepben tündöklő Galambos Erzsit máig nagy szeretet veszi körül, és úgy véli, ez a siker a fizetség az elmúlt 75 évért.

Galambos Erzsi balerinának készült, ám édesanyja révén, aki az Operettszínházban dolgozott, elvarázsolta e világ. Úgy véli, neki találták ki a musicalt. Szerinte az lehet népszerű ebben a műfajban, aki jól tud énekelni, táncolni és remek színésznő is.

Galambos Erzsi a búcsú után sem szakad el a színháztól. „Imádok moziba, színházba járni és most elérkezik az a pillanat, hogy megnézzem a kollégáimat a színpadon és ismerkedem a fiatalokkal is” – fogalmazott a 91 éves színművész a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában.

A Kalendárium adása az alábbi linkre kattintva hallgatható újra:

https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2022/09/13/kalendarium-megnyilt-a-kiskunhalasi-oszi-tarlat/

Kalendárium – hétköznap  15:32-től a Kossuth Rádió műsorán

Videó ajánló

Olvasson tovább