Napközben: Pozitív fegyelmezés

A szeptember 15-i adás tartalmából.
 

Segítség, szuperérzékeny vagyok!
Még nem annyira ismert pszichológiai fogalom, pedig az emberek jelentős részét érinti a szuperérzékenység. Ők azok, akik minden érzékszervi ingert erősebben és részletesebben érzékelnek. Zavaró számukra a sok zaj, a zsúfoltság, vagy mondjuk az óriásplakátok. Viszont ha végre találkoznak ezzel a fogalommal, és rájönnek, hogy nincsenek egyedül a problémával, megkönnyebbülnek, hiszen már nem érzik úgy, mint ha “idegen bolygón élnének”. Hogyan ismerhetjük fel gyermekünkön, ha szuperérzékeny, és mit tehetünk felnőttként, hogy kiegyensúlyozottabban élhessünk szuperérzékenyként?

Nemzetközi Zöld Építés Hete
Még soha nem volt ilyen aktuális, hogy zöld és fenntartható épületekben éljünk. A rendezvénysorozat jógyakorlatokat, megoldásokat mutat be, olyan épületekről, technológiákról, amelyek a Földre, az emberekre és a gazdaságunkra nézve is jövő- és környezettudatosak.

Pozitív fegyelmezés
Vajon hogyan nevelhetünk gyermekünkből boldog, magabiztos felnőttet? Mivel teszünk neki jobbat: ha az élet nehézségeire készítjük fel, tehát sok-sok korlátot szabunk, vagy ha inkább lehető legtöbbet engedünk neki? Mi lehet a veszélye a túlzottan megengedő nevelésnek, és mi a kapcsolat a szeretet és a megfelelő korlátok szabása között? A mostani felnőtteket talán túl szigorúan nevelték, napjaink gyermekeit pedig talán túl megengedően – ez a két véglet, de mi a lehet helyes arány? Erre keressük a választ szakértőinkkel.

Kirándulj itthon rovat!
A szeptember vége, október eleje a szarvasbőgés időszaka. Az autósokat ilyenkor a fokozott óvatosságra intik, a nemzeti parkok pedig külön túrákat szerveznek az érdeklődőknek, hogy bemutassák ezt a különleges, csodás természeti jelenséget. Milyen túrákon vehetünk részt szeptemberben?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 15., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább