Kalendárium: Az Önök kérték új részekkel tér vissza

A szeptember 15-i adás tartalmából.
 

– Rendkívül színes programokkal készül a Veszprémi Művészetek Háza az őszi évadára. Természetesen a legfontosabb a hétvégi (16-17.) Kulturális Örökség Napjai, ezt követi az utána való szombaton-vasárnap, vagyis szeptember 24-25-én megrendezendő Kultúrházak Éjjel Nappal. Utóbbi rendezvényben először vesz részt a neves intézmény. De lesz később irodalmi esemény, Design hét, kerámiakiállítás, Csend napok, és számos esemény, többi között a legendás Vass Gyűjteményben is. Mindez már a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretében, a projekt támogatásával zajlik.

– Szeptember 22-től látható a hazai mozikban a Mélységek és magasságok című nagyjátékfilm. A Csoma Sándor rendezésében készült, megtörtént eseményeken alapuló alkotás Erőss Zsolt (Trill Zsolt) felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) szemszögéből ábrázolja a valaha volt talán legnépszerűbb magyar hegymászónk elvesztésének fájdalmát, és reményt adó utat mutat a jövő felé.

– Ősbemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház: szeptember közepén mutatja be a Drakula-fantázia című horror-rockoperát. A kitalált történetet a Jászai Mari-díjas Seregi Zoltán igazgató rendezésében láthatja majd a közönség. Az esemény a magyar-román együttélés konfliktusaira helyezi a hangsúlyt, rámutatva olyan korábbi vallási, ideológiai küzdelmekre és eseményekre, amelyek megágyaztak a történelmi Magyarország szétdarabolásának.

– Kerekdomb Fesztivál szeptember 16-18. között Tállyán, Európa mértani közepén, ahol a település bemutatja szépségeit és értékeit. Napközben a látogatók e-bike és evezős túrákon vehetnek részt, felfedezhetik a közeli dűlőket vagy éppen Tállya történelmével ismerkedhetnek meg a Hosszúlépés.járunk? sétáin, de beülhetnek egy izgalmas színházi vagy irodalmi előadásra, filmre vagy éppen borkóstolóra is.

HÍREK:

– Bényi Ildikó népszerű szórakoztató műsora, az Önök kérték új részekkel tér vissza, és a hétköznapi adásokon kívül szeptember 4-től egy negyedórás válogatóműsorral is kiegészül vasárnap délutánonként, Zenés Önök kérték válogatás címmel.

– „Aki nélkül nem született volna meg az igazi Ady – Léda 150” címmel irodalmi és nőtörténeti sétára hívják az érdeklődőket aznap este 18 órától, Léda születésének 150. évfordulójára emlékezve. A program a Mai Manó Házban kezdődik, és a Judit Kalapszalonnál ér véget. A sétát vezeti Szederkényi Olga szerkesztő-rendező, vendéh E. Csorba Csilla irodalomtörténész, Ady-kutató.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 15., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább