Kalendárium: Megnyílt a Kiskunhalasi Őszi Tárlat

A szeptember 14-i adás tartalmából.
 

– Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, 75 év után búcsúzik a pályától, és egyben utolsó szerepétől is a fővárosi József Attila színházban: A Mici néni két élete című vígjátékban Mint mondja – túl a 90. életévén – még mindig tanul az életről.

– Évadnyitó társulati ülés volt a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban is. A teátrum számos új előadással várja a közönséget.

– Számos előadással és programmal készül az őszi évadra a Veszprémi Kabóca Bábszínház is. Elsőként egy nem hagyományos premier lesz, egyfajta gasztroszínház, ahol a betyároknak is nagy szerepe lesz. Az előadások a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében valósulnak meg.

– Megnyílt a Kiskunhalasi Őszi Tárlat. A kiállítás Thorma János születésének 152, és halálának 85 évfordulójának apropóján a kiskunhalasi Thorma János Múzeumban látható. A látogatók december 4-ig nézhetik meg.

Hírek:

– A Szolnoki Szimfonikus zenekar koncertezik ma este 7 órakor Budapesten a Zeneakadémián. Műsoron Alexey Shor: “Phantasms”, Mozart: Esz-dúr versenymű két zongorára, valamint Beethoven: 6. F-dúr szimfóniája a „Pastorale”. Mozart 1779 elején, egy szerelmi csalódást követően tért haza Salzburgba nagyszabású európai körútjáról. Szülővárosában nem sok jó várt rá, apjától elhidegült, a salzburgi érsek szolgálatába pedig csak azért tért vissza, mert jobb állás nem akadt számára. Ez a depressziós időszak azonban nem hagyott nyomot muzsikáján: ekkor született két zongorára szánt versenyműve, mely élénk és bájos, sok ötletes dialógussal.

– Évfordulók címmel lesz ma koncert Schubertre emlékezve a régi zeneakadémián, a fővárosi Vörösmarty utcai épületben. Elhangzik majd többi között Schubert: Hattyúdalok, Téli utazás, A viharos reggel, vagy éppen A szép molnárlány és az Elszáradt virágok. A koncertre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 14., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább