Napközben: Lomtalanítás és abból adódó károkozás

A szeptember 12-i adás tartalmából.
 

Jótékonysági árverés a Regőczi István Alapítvány részére, akik a covidárvákat segítik
A nyári időszakban és az iskolakezdéskor is segítette az Alapítvány a megárvult gyerekeket. A szülő nélkül maradt gyermekeket minél hosszabb ideig szeretnék támogatni anyagilag. Ehhez azonban folyamatos anyagi forrás és támogatók kellenek, így jótékonysági árverést szerveznek a Regőczi István Alapítvány részére. A gyermekeknek lelkileg is próbálnak segíteni, így a gyászfeldolgozásban pszichológus segít nekik.

Erasmus és Erasmus+ pályázatok
Rénszarvas megfigyelés télen egy vadászházból Norvégiában, régészeti ásatás Szíriában vagy építészeti megoldások tanulmányozása a mesébe illő Thaiföldön. Csak néhány izgalmas kaland, aminek egyes egyetemisták részesei lehettek tanulmányaik során Erasmus pályázatnak köszönhetően. Természetesen az őszi szemeszter elején érdemes figyelni a határidőre, annak aki hasonló útra menne. Külföldi útra azonban nem csak egyetemi hallgatók pályázhatnak.

Akadálymentes rovat – Orvostechnikai eszközök és készítők helyzete
Gondoljanak csak bele, hogy egy olyan embernek, akinek az egyik lába több centivel rövidebb a másiknál, milyen problémás a cipővásárlása, amikor centinként drágul a cipőtalp megemelése miatt a lábbeli. Van, akiknek kisebb betegség miatt, másnak komolyabb orvosi probléma miatt szükséges valamilyen orvostechnikai, gyógyászati segédeszközt használnia. Ezek elkészítése vagy beszerzése nehéz, egyre költségesebb is az alapanyagok drágulása miatt.

Lomtalanítás és abból adódó károkozás
A lomtalanítás nem csak az utcaképet változtatja meg, hanem megjelennek a „kincsvadászok” is. Bár a kirakott bútorokat, nem kívánt holmikat tilos elvinni, mert szabálysértésnek minősül mégis furgonokba és utánfutós autókba gyűjtögetik a lomokat egyesek. A szűk utcákban a lakosok parkoló autóit meghúzhatják a megrakott furgonok, de a defektek is gyakori kellemetlenségnek mondhatók ebben az időszakban. Lomtalanítási szabályokról és kárenyhítésről beszélgetünk.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 12., hétfő 9:05

Szerkesztő: Bartha Bernadett
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Olvasson tovább