Kalendárium: Budapesti Klasszikus Film Maraton

A szeptember 12-i adás tartalmából.
 

– Kertész Mihály, Bánky Vilma, Lugosi Béla, Rózsa Miklós – néhány világsztár a Budapest, Bécs, Hollywood címmel érkező Budapesti Klasszikus Film Maraton kínálatából. A fesztivál szeptember 13. és 18. között lesz Budapesten.

– A magyar képzőművészet egyik jelentős mesterének, a rendkívül változatos stílusokban alkotó Vaszary Jánosnak a műveiből rendez kiállítást szeptember 15-től a Magyar Nemzeti Galéria.

– Négy bemutatóval várja szeptemberben a közönséget a debreceni Csokonai Színház. Szeptember 22-én közönség előtt mutatkozik be a Toldi. A darabot korábban kétszer tűzték műsorra, de a koronavírus-járvány miatt mindkét alkalommal elmaradt az előadás, így a Toldit most láthatja először a közönség.

– Esőember bemutató a győri Nemzeti Színházban szeptember 17.-én.
Egy finn rendező, Pekka Laasonen rendezésében láthatják a győri nézők az Esőembert, amely a négy Oscar-díjas 1988-as film színpadi változata. Dustin Hoffmann és Tom Cruise testvérpárosát a Kisfaludy-teremben Posonyi Takács László és Kolnai Kovács Gergely alakítja, de a történet hangsúlyai változatlanok. Az Esőember az alkotók szerint a szeretet felé vezető útról, két egymásra utalt testvér egymásra találásáról, két világ közeleségéről szól – és arról a felszabadulásról, amit az anyagi világtól való megszabadulás jelenthet.

Hír:

Ismét megrendezik a tavaly hagyományteremtő céllal útjára indított- író-olvasó találkozókkal, beszélgetésekkel , kiállításokkal és gyermekprogramokkal zajló PécsLIT irodalmi fesztivált a baranyai megyeszékhelyen szeptember 12. és 17. között. A félszáz programot kínáló rendezvényt a megyei feladatokat ellátó Csorba Győző Könyvtár és a pécsi Jelenkor folyóirat szervezi. Idén is igyekeznek minden korosztályt megszólítani – derül ki a könyvtár közleményéből.

Hangos hír:
„Embernek röpülni boldogság” – október végéig meghosszabbították a Latinovits Zoltán emlékére rendezett kiállítást az Országos Színháztörténeti Intézetben, Budapesten.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 12., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább