Napközben: Új parkolási rendszert vezetnek be Pécsett, Hévízen és Budapest XIII. kerületében is

A szeptember 8-i adás tartalmából.
 

– Felmérések szerint a Budapest belvárosában közlekedő autók 30 százaléka csak azért van az utakon, mert szabad parkolót keres. Erre lehet megfelelő válasz az okosparkolási menedzsment rendszer bevezetése. Az okosparkolással nem csak kevesebb CO2 lehet a belvárosban, de a szabad parkolóhely utáni keresés okozta stresszt is csökkentheti. Új rendszert vezetnek be Pécsett, Hévízen és Budapest XIII. kerületében is.

– Az általános iskolai tanulmányaikat most megkezdő gyermekek 65 százaléka felnőtt korában olyan munkakörben dolgozik majd, ami jelenleg nem is létezik- erre mutat rá a Világgazdasági Fórum riportja Oktatási szakértők szerint a diákokat ma még fel nem talált technológiák használatára, valamint még fel nem ismert problémák megoldására kellene sikerrel felkészíteniük az intézményeknek. Hogyan tud segíteni ebben az oktatás? Mik lesznek a jövő szakmái?

– Turisztikai rovatunkban a Duna-Dráva Nemzeti Parkba látogatunk el és hozunk programtippeket szeptemberre

– Megtiltották a mobiltelefon használatát egy szicíliai játszótéren: a valós közösségi együttlét érdekében mind a gyerekek, mind a felnőttek számára megtiltották a mobiltelefon-használatot egy játszótéren az olaszországi Szicília szigetén.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 8., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Mogyoród, 2008. augusztus 2. Forgalmi dugóban állnak az autók az M3-as autópálya 15-ös kilométerénél, ahol korábban eddig tisztázatlan okból két jármű összeütközött. Előzőleg az egyik személyautó a belső sávban haladt, mikor a külső sávból egy másik autó sofőrje elé akart kerülni ezért hirtelen jobbra rántotta a kormányt, és az árokba hajtott. A balesetet szenvedett autóban öt angol állampolgárságú ember utazott, közülük ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az időközben megérkezett mentőhelikopter, amelyre végül a sérültek ellátásában nem volt szükség, meghibásodott, ezért sokáig nem tudott felszállni. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Olvasson tovább