Kalendárium: Életműkoncertet ad Kovács Kati

A szeptember 7-i adás tartalmából.
 

– Életműkoncertet ad Kovács Kati,
– Az idei évadban öt új bemutatóval várja a közönséget Az egri Harlekin Bábszínház.
Elsőként A hatodik pecsét című tantermi nevelési előadást mutatják be szeptember 20-án Varsányi Péter rendezésében, majd a Kukorica János vitéz, avagy egy ősbemutató rejtélyei című zenés előadás lesz. A bábszínház az idei évadban három korosztálynak hirdet bérletet, a legkisebb óvodásoktól az általános iskolák felső tagozatáig. Ezek mellett a középiskolásoknak és a felnőtt korosztálynak is kínálnak előadásokat.
– Nemrég nyílt meg a Színjátszás Nyíregyházán a kezdetektől 1981-ig című kiállítás. A tárlat a város Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytérében látható.
– Holnap és szeptember 12-én is Mária nap lesz. Csütörtökön Kisasszony, olykor Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének emléknapját tartjuk, amely már a XI. században is számontartott ünnepünk, a középkorban vigíliája és nyolcada is volt. Mária születésének gazdag apokrif hagyományai vannak, amelyek főleg a Legenda Aurea és a Stellarium révén kódexirodalmunkba is belekerültek. 12-én pedig Mária nevenapja lesz, amely külön helyi ünnepként az újkorban bukkan föl, de csak Bécs fölmentése, 1683. után, Szent XI. Ince pápa intézkedésére válik egyetemessé az Egyházban.
Hír:
– Molnár Imre bőrműves iparművész jubileumi kiállítása látható mától a fővárosi Pesti Vigadóban. A művész a magyar bőrművesség, bőrművészet élő klasszikusa, aki szinte egyedüliként építette folyamatosan a bőr művészi alkalmazási lehetőségeit. Mesteremberből művésszé válva immár több mint fél évszázada készít díszoklevelet bőrtokkal, bibliofil bőrkötésű könyveket és könyvtokot, bőrintarziával, domborítással, aranyozással, bőr váll- és kézitáskát, tarisznyát, övet és lábbelit, eljutva a nyakékek világáig, hogy aztán mindezt megtetézze összetett technikájú faliképeivel.
– Az elmúlt szombati Szüreti Fesztivál után számos programmal várják továbbra is a látogatókat Balatonfűzfőn. Szeptember 10-án szombaton reggel 9-kor családi nap lesz a helyi könyvtárban, majd 10 órakor megkezdődik a 26. Fogyatékossággal élő emberek és barátaik országos kulturális fesztiválja. Helyszín a fűzfői Vágfalvi Ottó Művelődési Ház, szervező a Mozgássérültek veszprém megyei egyesülete. Szerdán Bozay Attila emléknap lesz, a helyi Fiatal Művészek Klubja rendezésében.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 7., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább