Kalendárium: Már lehet jegyet vásárolni a fővárosi Víg- és Pesti színház előadásainak őszi évadára

A szeptember 2-i adás tartalmából.
 

– Már lehet jegyet vásárolni a fővárosi Víg- és Pesti színház előadásainak őszi évadára. A friss bemutatók mellett továbbra is látható Rudolf Péter főszereplésével a Barátom Harvey, a Sirály, a Party, vagy éppen többek között Halász Judittal a Bella Figura.

– A Kecskemétfilm és a Pannonia Entertainment–Pannónia Movie a XII. kerületi új közösségi tér, a CinemaMOM első emeletén nyíló kiállítással és hozzá kapcsolódó filmvetítéssel emlékezett meg a nemzeti ünnepen a magyar államalapításról.

-Új időszaki kiállítás nyílt az Egri Érseki Palotában. „Jézus Szíve, légy velem!” címmel a mezőkövesdi Jézus Szíve Búcsú elmúlt 100 évéről szól a tárlat a Látogatóközpontban

– Önálló székházat kapott a Veszprém megyei Küngösön a Szent Kinga Egyesület a Magyar Falu Program pályázati támogatásával. Az egyházi kulturális szervezet a felújítás után egy foglalkoztató- és oktatóközpontot szeretne létesíteni a körülbelül 550 lelket számláló csöpp falu közepén lévő épületben.

Hírek:

– Ma 65 éve hunyt el Heltai Jenő Kossuth-díjas magyar író, költő, újságíró, producer, dramaturg

– Szeptember 16-án minden érdeklődőt várnak a kétnapos 19. Balatonalmádi-Sümeg gyalogos zarándoklatra a hazáért. Tizenkilenc éve minden évben megtartják a zarándoklatot a sümegi főbúcsúra. A cél a sümegi vasárnapi főbúcsú nagymiséje, szeptember 18-án 10 órakor.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – szeptember 2., péntek, 15:32

Szerkesztő: Farkas Szabolcs

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább