Kalendárium: Nemrég nyitotta meg kapuit Debrecen új színháza

Az augusztus 31-i adás tartalmából.
 

– Nemrég nyitotta meg esti ünnepi díszelőadással a kapuit Debrecen új színháza. Az új teátrum a Debrecen Fórum nevet viseli.

– Szeptember közepén a Feltámadás Makucsán című darabbal indul az Újszínház őszi évada. De továbbra is látható A Császármorzsa, Az élet kapuja, a Fatornyok, vagy a gyerekek örömére a Palacsintás király is. Természetesen új bemutatókat is terveznek.

– Új premierre készül a Pécsi Balett. Szeptember 4-én debütálnak a Nemzeti Táncszínház Nagyszínpadán a Zorba című produkciójukkal. Az előadás egyik különlegessége, hogy két különböző műfajból érkező rendező-koreográfus jegyzi.

– Idén 35-dik születésnapját ünnepli a Veszprém megyei Papkeszin működő Balatonvidéki Sorstárs Népdalkör. A körülbelül 10 taggal működő kulturális civil szervezet legnagyobb gondja az utánpótlás, hiszen nem nagyon találnak a környéken fiatalokat, akik bekapcsolódnának a munkájukba.

Hírek:

– Sinkó István festőművész, Jelenségek című kiállítása látható aznaptól a Műcsarnokban

– Aznap este fél 8-kor a fővárosi Benczúr kertben lép fel a Babcsán Projekt nevű zenekar, a Népzenei és világzenei koncertek a Halmos Béla Programiroda támogatásával. A Babcsán Projekt friss és kreatív formáció, tagjai a magyar és nemzetközi világzenei, valamint jazz zene aktív szereplői

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – augusztus 31., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább