Kalendárium: Augusztus 30. és szeptember 4. között tartják a 18. Budapest Short Film Fesztivált

Az augusztus 30-i adás tartalmából.
 

-Ingyenes szabadtéri rendezvényre várják a népzene kedvelőit szeptember 2–4. között Martonvásáron, a Brunszvik-kertben és a főtéren. A Trilla Fesztiválon széles spektrumon ápolhatja a közönség a népi kultúrával való viszonyát: a tradicionális, autentikus népzenétől egészen a dark folk rock és etnojazzig, a könnyen tanulható moldvai táncháztól egészen a bonyolultabb gyimesi páros táncokig kínálnak programokat a szervezők.

-Augusztus 30. és szeptember 4. között tartják a 18. Budapest Short Film Fesztivált, közismert nevén a BuShőt, amelyen a nevezett csaknem 1000 filmből 65-öt láthatnak az érdeklődők a fővárosban.

-A Márai Színház és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködve színpadra viszik Lezsák Sándor: Nyolcvan vödör levegő című tragikus komédiáját. Az előadást a Veszprémi Petőfi Színházban, az épp felújítás alatt lévő budapesti Márai Színházban, valamint tájelőadásokon, fesztiválokon, különböző rendezvényeken lehet majd látni.

-Szeptember 10-ig várja még programokkal az érdeklődőket a Margitszigeti Szabadtéri Színház. Augusztus 30-án a Budapest Bár ad nyárzáró koncertet, szeptember 3-án a Csak tiszta forrásból című népi zenés-táncos előadást, 6-án pedig az Ararat Worship Collective, budapesti keresztény fiatalokból álló zenekar koncertjét láthatja a közönség, akik – saját bemutatkozásuk szerint – Istennek és Istenről szóló dalokat játszanak, hirdetve az evangélium üzenetét. Szeptember 10-én a Gyöngyhajú lány balladája – Omega musical zárja a Margitszigeti Szabadtéri Színház nyári programsorozatát.

HÍR:

-Shakespeare legsötétebb és legtragikusabb drámája, a Macbeth lesz látható aznap este 9 órától a közmédia M5 kulturális csatornáján

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kalendárium – Kossuth Rádió – augusztus 30., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább