Napközben: Ételmentés

Az augusztus 22-i adás tartalmából.

– Ételmentés
Folytatjuk, bővítjük a múlt szerdai témánkat: egy egyszerű és nagyszerű kezdeményezést mutatunk be, amely arra kínál megoldást, hogy az étel-gazdálkodás fenntarthatóbb legyen, környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is. A Munch ételmentő Közösség segítségével boltok és vendéglátóhelyek kedvezményesen értékesíthetik el nem adott, de jó minőségű ételeiket, az applikációjukat használók pedig gyorsan értesülnek arról, hol tudnak hozzájutni ezekhez.

– Stresszes végzősök
Különleges stresszhelyzet előtt állnak az érettségi, felvételi és pályaválasztás előtt álló 17-18 évesek, akik utolsó évüket kezdik ősztől a középiskolákban. A pandémia idején elszakadtak társaiktól, felfordult az addigi életük, és már elég idősek ahhoz is, hogy érzékeljék a világ jelenlegi helyzetét, a háborút, a klímaváltozást, az egyéb válságokat. Hogyan segíthetünk rajtuk, és mik azok a jellegzetes testei tünetek, amelyek az őket ért stressz következményei, szülőként hogyan segíthetünk rajtunk, mikor és milyen szakemberhez érdemes fordulni?

– Akadálymentes rovat
Kerekesszékes sport: lehetőségek, történetek

– Költözzünk vidékre – jó, de felkészültünk?
Már a pandémia előtt is elkezdődött egy trend, hogy egyre többen költöztek városból vidékre, főleg, mert megnőtt az igény egy fenntarthatóbb életforma megteremtésére. A járvány erre ráerősített, az azóta történt, világszerte érzékelhető változások pedig továbbra is sokakban érlelik a gondolatot, amelyet aztán tettekre is váltanak: feladják városi életmódjukat, és tanyára költöznek. A romantikus elképzeléseknek azonban hamar gátat szabhat a valóság: tényleg fel vagyunk arra készülve, mivel jár egy gazdálkodó, tanyasi életmód? Igyekszünk felhívni a figyelmet a lehetséges kudarcokra.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 22., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább