Kalendárium: Aranybulla kiállítással augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén

Az augusztus 19-i adás tartalmából.
 

-Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén, Magyar Nemzeti Levéltár – a Bécsi kapu téri palota- Aranybulla kiállítással várja az ünneplőket, akik nem csupán II. András függőpecsétjét, hanem az oklevélhez kapcsolódó dokumentumokat is megismerhetik majd. A Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyeg kibocsátásával ünnepli a Magyar Nemzeti Levéltár Aranybulla 800 évfordulóját.

-Augusztus 19-én leplezik le Attila hun király szobrát Ópusztaszeren, az alkotás átadó ünnepsége kivitelezési nehézségek ¬miatt szenvedett csúszást. Az ünnepélyes eseményre várhatóan nagyon sok vendég érkezik majd határon innenről és túlról.

-2022. augusztus 19-21. között rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. A hajdani vásárok hangulatát idéző családi fesztivált a Budai Vár, Polgárvárosi részén (Táncsics utca, Szentháromság tér, Tárnok utca, Tóth Árpád sétány, Dísz tér) a Szent István napi rendezvénysorozat részeként.

-Petőfi-híd lábánál, a Bálna szomszédságában, a magyar irodalom és a zene rajongói találhatnak igazi csemegét: a Művészkert elnevezésű programot. Beszélgetés Juhász Annával a rendezvény nagykövetével.

Hírek:

– A közmédia ünnepi műsorainak ajánlója, promok (honnan jelentkezik az Országjáró, portrébeszélgetés-promo a Szent István Rend kitüntetettjeivel [neveket nem elárulva] Szent István templomai műsor ajánlása, stb)
– Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió programigazgatójának exkluzív beszélgetése Erdő Péter bíborossal. Interjúrészlet 5 percben. Egyben műsorajánló.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – augusztus 19., péntek, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Az Aranybulla másolata (Forrás: Wikipédia)

Olvasson tovább