Napközben: Eltűnő horgásztavak nyomában

Az augusztus 17-i adás tartalmából.
 

– Életben társ, de a vagyonban is? Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy teljesen más vagyonjogi szabályok vonatkoznak a házastársakra és az élettársakra. Mikor érdemes vagyonjogi szerződést kötni? Mennyit ér jogilag a szóbeli megállapodás a külön kasszáról? Milyen problémák merülhetnek fel, ha nincsenek tisztázva a pénzügyi, vagyoni viszonyok és mindez hogyan hat egy házasságra vagy élettársi viszonyra?

– 4 millió kilogramm élelmiszer – ennyit mentett meg és osztott szét rászorulók között idén az első félévben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Idén eddig több mint 200 ezer rászoruló részesült azokból a többségében lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékekből, amiket a szervezet áruházakból és élelmiszergyártóktól gyűjtött össze. Az Egyesület az év második felében is tovább bővíti étel- és életmentő hálózatát, amihez önkéntesek jelentkezését is várják

– Eltűnő horgásztavak nyomában. – A szárazság miatt az országban már eddig is több horgásztó teljesen kiszáradt, sok helyen pedig jelentősen csökken a vízszint. Mi történik a már megváltott horgászengedélyekkel, ha nincs tó? Egyáltalán mit hozott ez szárazság, milyen állapotban van a tó – és halállomány?

– Küzdelem a parlagfű ellen – Országszerte már több helyen megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése. Mekkora területek fertőzöttek parlagfűvel? Milyen szankciók várnak arra, aki nem tesz eleget az irtási kötelezettségnek? Mennyi embert érint a parlagfű allergia és hogyan lehet kezelni?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 17., szerda, 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább