Napközben: Miért kéri el az egyik nagy német élelmiszerlánc mindenkitől hazai üzleteiben a személyigazolványát alkoholvásárláskor?

Az augusztus 16-i adás tartalmából.
 

– A hazai azonnali fizetési infrastruktúra terén számos olyan változás várható, amivel versenytársa lehet hamarosan a készpénznek. Vajon mennyivel lesz jobb az nekünk, vásárlóknak ha a kereskedelem teljesen átáll erre a rendszerre?
szakértők: Bubenkó Csaba, kereskedelmi szakember + Vasas József, egy innovatív szolgáltatást kifejlesztő társaság operatív igazgatója

– Miért kéri el az egyik nagy német élelmiszerlánc mindenkitől hazai üzleteiben a személyigazolványát alkoholvásárláskor?
szakértő: Hajnal Zsolt, Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének elnöke

– Az aupair munkát gyakran összekeverik a bébiszitterével: az aupairek ugyan szintén külföldi fogadó családokkal élnek és gyermekeikre felügyelnek, munkájukért cserébe viszont ingyenes szállásban illetve ellátásban, heti zsebpénzben, emellett tanulmányi lehetőségben részesülnek. Mivel kell tisztában lenni azoknak a fiataloknak, akik ebbe belevágnának?
megszólalók: Mateidesz Katalin és Juhász Gabriella, egy-egy aupair közvetítő cég alapítója

– Társasházi rovat: Mit tehet a lakóközösség egy zaklatott és antiszociális lakóval, aki rendszeresen okoz bosszúságot a szomszédoknak?
szakértők: Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke és Izsák Orsolya, társasházi jogász

– Mostanában már gyakran mobiltelefon-előfizetők is olyan trükkös átverés áldozatai lesznek, hogy előfizetők lettek különféle emelt díjas szolgáltatásokra, miközben ezt nem kértk. Ezek lemondása sokszor hosszú procedúra után lehetséges csak, de mit tehetünk akkor, ha hasonló sms érkezik a telefonunkra, kihez forduljunk?
szakértők: Krasznay Csaba, kiberbiztonsági szakértő, Nemzeti Közszolgálati Egyetem + Baranyai Örs, informatikus

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 16., kedd, 9:05

Szerkesztő: Farkas Szabolcs
Műsorvezető: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább