A Hely: Sulyomszüret a Tisza-tavon

Az augusztus 16-i adás tartalmából.

Formája összetéveszthetetlen. Íze a gesztenyéhez hasonlít, sokan vízigesztenyeként is emlegetik, a keleti konyha is így ismeri, ott népszerű hozzávaló és századokkal korábban itthon is alapanyagként szolgált, magjából hatalmas munka árán lisztet készítettek, a sulyom a szegények eledele volt.
Európában alig él már meg valahol, a folyószabályozások miatt az árterek, a mocsaras részek eltűnőben vannak, a Tisza-tó viszont kiváló helyszín a sulyom számára. A fürdőzőnek ez persze bosszúság, hisz belelépni hatalmas fájdalom, Szabó István számára viszont kihívás. Eredeti végzettsége szerint szakács, évtizedekig dolgozott a turizmusban és bár szállásadóként máig jelen van a piacon, figyelmét a sulyom felé fordítja. Csokoládé, kézműves sör, húsipari termék – csak három példa szűnni nem akaró lelkesedésének eredménye és nem a sulyom az egyetlen növény, ami kedves számára.
Sulyomszüret a Tisza-tavon, kedden 11 óra 7 perctől.

Hallgassa meg!

A Hely – Kossuth Rádió – augusztus 16., kedd 11:07

Műsorvezető: Kiss Bea
Szerkesztő: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/08/20220715_095532-2000x1125.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább