Kalendárium: Augusztus 15-21. között rendezik meg a 14. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált Nyíregyházán

Az augusztus 15-i adás tartalmából.
 

– A Margitszigeti Színház „Attila, a hun király” címmel kiállítást szervezett a műemlék Víztoronyban. A Színház nagy nyári operabemutatójához, Verdi Attila című művéhez kapcsolódik a tárlat, amely a hun király legendák ködébe vesző alakjáról és a hunok történetéről szól.

– Augusztus 15-21. között rendezik meg a 14. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált Nyíregyházán. A fesztivál keretében nyolc hangversenyt tartanak: a kétnapos megyei fellépések mellett a Kontinensek hangjai című hangversenyekre, a szabolcsi megyeszékhely központjában megtartandó népszerű folklórestre, majd a Continental Arénába szervezett gálakoncertre várják a közönséget. Idén Észtországból, az Egyesült Államokból, Spanyolországból, Macedóniából, Olaszországból, Törökországból és Görögországból érkeznek a meghívott együttesek.

– Augusztus 17-én Rost Andrea születésnapi koncertje varázsolja el az újszegedi szabadtéri közönségét. A világhírű szoprán és vendégei “két tételben – számos műfajban” töltik meg dallamokkal a ligetet, felidézve a művész karrierjének legizgalmasabb zenei pillanatait a magyar-cigány-zsidó népzene, a musical és dzsessz, és persze az opera világából; egy egyedi látványvilágú, nagyszabású koncert show-ban megcsillogtatva az elsősorban operadívaként ismert előadó sokszínűségét.

– Borbás Marcsi az augusztus 20-i ünnepségek egyik nagykövete. Vele beszélgetünk a többi között arról, hogy milyen feladatokkal, teendőkkel jár ez a titulus.

Hírek:

– Tolcsvay László: Magyar Mise – Új Magyar Rapszódia koncertfelvétel aznap este az M5 műsorán

– Augusztus 15-én lesz a Szigetnek, Magyarország legnagyobb fesztiváljának zárónapja. A számos hazai és külföldi fellépő között ott lesz Müller Péter Sziámi költő és zenekara is, akik 10 évvel ezelőtt éppen a Sziget Fesztiválon adták első koncertjüket. Ennek a 10 évnek a megünnepléséről szól ez a koncert, különleges vendégekkel fűszerezve.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – augusztus 15., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább