Kalendárium: Színházi visszatérésére készül betegsége után Bodrogi Gyula a nemzet színésze

Az augusztus 10-i adás tartalmából.
 

– Színházi visszatérésére készül betegsége után Bodrogi Gyula a nemzet színésze. A 88 éves művész otthonában gyógyul, ám a hírek szerint egyre jobban van, és már őszi szerepeivel foglalkozik. A Kossuth-díjas színészt tavasszal az intenzív osztályon ápolták a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán.

– Különleges kölcsönzési módszert talált ki Nyíregyházán a városi és a megyei könyvtár. Éjjel nappal lehet menni ugyanis a kölcsönzött könyvekért. De van garázsvásár is, amikor kedvezményesen lehet megvásárolni a köteteket, vagy éppen könyvautomata is.

– Folytatódnak Balatonalmádiban a Vörösberényi zenei esték című komolyzenei koncertek, holnapután például a Concerto Budapest a vendége a Loiolai Szent Ignác templomnak, 18-án este 7-kor pedig a Giovanni Vonósnégyes lép fel országjáró körútján a Vörösberényi református templomban. De nemrég ért véget a Klassz a parton sorozat is. A rendezvények ingyenesen látogathatók a Balaton parti város templomaiban.

– Jöjjenek el velünk Tihanyba a csodálatos belső tó partján álló Levendula Ház Látogatóközpont kiállítására. A helytörténeti érdekességek mellett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által fenntartott épület tárlatán megismerkedhetnek a vulkánok működésével, valamint betekintést nyerhetnek Tihany büszkesége, a nagy múltú, és újra az őt megillető helyre emelkedő tihanyi levendula történetével is. Az animátorok segítségével kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol a levendula felhasználásával kapcsolatos ötleteket kaphatnak kicsik és nagyok egyaránt.

– Javában tart Balatonfűzfőn a városi önkormányzat szervezésében az augusztusi, nyári programsorozat. Holnap például este 7-kor a Tobruk strandon várják a zumba szerelmeseit, utána 8 órakor pedig a Hajdu strandon lesz Hajdu Klára és Szakonyi Mihály koncertje. Szombat este fél 9-kor a Föveny strandon László Attila gitáros, zeneszerző lép majd fel. A strandokon egészen augusztus végéig várják a látogatókat a különböző programokra Balatonfűzfőn.

– Kulturális zarándoklatra invitál augusztus 15-től a 2=1 Családsegítő és Házas Misszió Alapítvány. A hatnapos, balatoni családi gyalogtúra segítségével a szervezők a házasság és a család értékeire kívánják felhívni a figyelmet. Az alapítvány önkéntesei a strandokon, köztereken szerveznek rövid gyermek- és családi programokat, játékos vetélkedőket és teszteket. A Balaton az Egész Családért túra Siófokról indul, és mindenkit bíztatnak a csatlakozásra.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – augusztus 10., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/Mónus Márton

Olvasson tovább