Napközben: Milyen a jó iskolatáska?

Az augusztus 9-i adás tartalmából.
 

Milyen a jó iskolatáska, amely nem megterheli, hanem segíti a kisiskolások mindennapjait? Hiába van széles választék ezen a téren, még akkor sem könnyű elkerülni a mozgásszervi rendellenességeket, ha egyébként a szülők kellően körültekintőek és határozottak a vásárlásnál.

Ma az egészségügyi ellátórendszerben a páciens általában akkor jelenik meg, ha már betegsége kialakult, és utána próbálják az orvosok kezelni a problémát gyógyszerekkel vagy különböző beavatkozással. Az általános tanácsokon túl ritkán fordul elő, hogy a páciens személyre szabottan tudná, mit tehet saját egészségének megőrzése érdekében. Ennek a megoldására jött létre egy megelőző orvoslás, amely feltárja, hogy az adott egyén hogyan őrizheti meg az egészségét. Jövőbe látó egészségügy?

Társasházi rovat – lejelentési kötelezettségek és szigeteléssel elérhető megtakarítás.

Darázsinvázió van? A darázsfészkek gyakran az ember közvetlen környezetében vannak: szellőzőrendszerekbe, kéményekbe, födémbe költöznek be a családok. Miután kinövik a helyüket, megesik, hogy átrágják a mennyezetet és betódulnak a helyiségekbe. Mi irtható és mi nem? Hogyan lehet kideríteni, hogy valaki veszélyes-e a darázscsípésre? Mikor lehet egy csípés halálos?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 9., kedd, 9:05

Szerkesztő: Gécsek -Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Forrás: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább