Kalendárium: 30. Jubileumi Csángó Fesztivál

Az augusztus 9-i adás tartalmából.
 

– 30. Jubileumi Csángó Fesztivál – Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválja augusztus 9-14. között Jászberényben. A Magyarországon egyedülálló rendezvény a határon túli magyarság népművészetét mutatja be a kisebbségek, nemzetiségek identitástudatának erősítése érdekében. Több mint 800 fellépő, köztük erdélyi, moldvai és gyimesi csángó hagyományőrzők, felvidéki és vajdasági táncegyüttesek mutatkoznak be, de ott lesznek a Magyarországon élő kisebbségi tánccsoportok és zenészek képviselői is.

– Nyár végéig még biztosan megtekinthető a kültéri Kertész Imre-tablókiállítás, amely a Nobel-díjas írónk életútját mutatja be főbb műveinek máig érvényes üzenetein keresztül a Kertész Imre Intézet épülete előtt.

– A Gyulai Várszínház 2022-ben nyári programjai közé emelte a Tamási Áron Napok rendezvényét, amelyen a Tamási-drámák színházi előadásai mellett szakmai konferencián is részt vehetnek az érdeklődők. Augusztus 12-én a Tündöklő Jeromos című darabnak bemutatója lesz a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház előadásában.

– Új programokkal készül a Bakonybéli Szent Mauríciusz monostor az idei évben, egy kicsit már a 2023 EKF projekt jegyében. Augusztusban két jelentősebb rendezvénnyel készülnek, augusztus 13-án az Énekmondók emlékezete c. visszaemlékezéssel, ami Cseh Tamást idézi meg, másnap pedig bizánci és kortárs szakrális dallamok hangzanak fel. Az estet pódiumbeszélgetés követi.

– Musical slágerek – A Budapesti Operettszínház művészei a legismertebb és a világ számos pontján napjainkban is színre kerülő musical előadásokból mutatnak be részleteket a Duna World este 8-kor kezdődő műsorában

– Lukács Miklós cimbalomművész és az általa vezetett Cimbiózis zenekar koncertje a Kobuci Kertben

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – augusztus 9., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább