Napközben: Mire jó az okoszebra?

Az augusztus 3 -i adás tartalmából.

– Világít, érzékel, a cél, hogy csökkentse a gyalogos-autós ütközések gyakoriságát – mire jó az okoszebra? Szegeden az ötvenediket adták át és jók a tapasztalatok. A támogató alapítvány most összesíti a lakosok javaslatait, az országon mely veszélyes átkelőket lenne érdemes “okosítani”:

– Egyre több a kóbor macska, a menhelyek és állatmentők, befogadók sem tudnak lépést tartani a növekedéssel. Közben Lengyelországban inváziós fajjá nyilvánították a házi macskát, annyira sok kárt okoz. Vajon mi a megoldás? Az oltás még a gazdás cicánál sem kötelező, a kóbor állatok meg számos betegséget hordoznak, terjesztenek. Léteznek kezdeményezések, pl. megtalált kolóniák befogása + ivartalanítási akció, de ehhez is a lakosság segítségére van szükség.

– Felvertük a sátrat – szabad-e egyáltalán, s ha igen, hol szabad vadkempinezni? Mikor sértünk és milyen szabályt, mit ne tegyünk? Mindent a vadkemping szabályairól.

– Csak szenvedés és fáradtabbak vagyunk a végére, mint amikor elindultunk? MIért számos vita, feszültség forrása az elvben vidám, gondtalan közös nyaralás? Hogyan kell és lehet tényleg kikapcsolódni? Egyáltalán képesek vagyunk rá, vagy a görög tengernél is a céges üzeneteket nézegetjük?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 3., szerda, 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszer

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább