Napközben: Megugrott az erdőtüzek száma

Az augusztus 2-i adás tartalmából.
 

– Teljesen automata élelmiszerboltot adtak át Hollandiában. Magyarországon pedig megjelentek olyan konténer abc-k, ahol nincs személyzet és ha egy polcról a vásárló leemel egy terméket, akkor azt már érzékeli a rendszer. Hol tartunk most itthon az automatizálási folyamatokban a kiskereskedelmeben? Szeretik-e a vásárlók, ha maguk pittyentik be az árut? Fontos-e egyáltalán, mit szól a vásárló mindehhez, ha a munkaerőhiányt egy idő után csak így lehet orvosolni?

– Megugrott az erdőtüzek száma. A napokban pedig hazaértek Szlovéniából azok a magyar katonák, akik részt vettek a repülőgépes oltásban. Fidel Ákos pilóta lesz a vendégünk, aki mesél a külföldi oltási tapasztalatairól, de beszélünk az erdőtüzek kialakulásáról és megelőzési lehetőségeiről is.

– Társasházi rovat: Lebukott egy közös képviselő, aki sajátjaként kezelte a társasház pénzét.

– Lezárult a Life Logos 4 Waters projekt keretében indított pályázat, amelyben kistelepülések jelentkezhettek a saját vízgondjaik megoldására. Hogyan lehet egyéni háztartási szinten megtartani a vizet? Milyen esővízgyűjtő megoldások vannak most? És mit tesznek városi szinten? Milyen fejlesztések fognak megvalósulni a jövőben? Mit jelent a szivacsváros kifejezés?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 2., kedd, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább