Kalendárium: Operagála a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadán

Az augusztus 2-i adás tartalmából.
 

– „OPUS 735 – A háború nyomai az Esterházy hercegi kincstár műtárgyain” című kiállítás az Iparművészeti Múzeumban (Kovács Bernadett)
– Augusztus 2. Agárdy Gábor születésének 100. évfordulója. A Nemzet Színészére, a Kossuth-és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészre, Érdemes és Kiváló művészre aznap a nyughelyénél is megemlékeznek a Farkasréti temetőben. Az egyik megemlékező Sinkovits-Vitay András színművész lesz, vele készít interjút Nagy Bálint. (Nagy Bálint)
– Augusztus 5-én kezdődik a 16. PanyolaFeszt. A változatos zenei paletta mellett számos színházi produkció, báb-kiállítás és –készítés, táncház valamint egyházi- és portaprogramok is várják a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre érkezőket. (Zsoldos Barnabás)
– Páratlan környezetben töltik nyári táborukat Tihanyban a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói. A Balaton északi partján, tájvédelmi körzetben található a Nemzeti Kulturális Örökség részeként nyilvántartott Somogyi József Művésztelep 1830-ban épült műemléki védettségű épületei – a Lábas-pajta és a Juhhodály – ma kiállításokat fogad be. (Felszeghy Csaba)
HÍR
– Operagála a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadán. Minden nyáron különleges Operagálával várják az opera szerelmeseit a Margitszigeten. A gálák különlegessége, hogy évről-évre neves világsztárokat hívnak meg, akik jelenlétükkel, hangjukkal és tehetségükkel még emlékezetesebbé varázsolják az estét. A 2022-es gála sztárvendége az orosz szoprán, Aida Garifullina lesz, aki Puccini, Verdi, Gounod, Bellini és Rossini legszebb áriáival lép fel este 8 órától.
– Fájdalom a roma holokausztban címmel nyílik kiállítás augusztus 2-án a Szentandrássy István Roma Művészeti Galériában, Budapesten.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – augusztus 2., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kovács Betti

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább