Napközben: Komoly egészségügyi kockázatot jelenthet a drasztikus fogyókúra

Az augusztus 1-i adás tartalmából.
 

Tiniszex veszélyei- kinek a feladata a felvilágosítás és hol kaphatunk segítséget?
Az országos statisztikák szerint a lányok húsz, a fiúk harminc százaléka túl van már az első szexuális együttléten 9. osztályos korában, a 11. osztályos tanulók nagyjából felének pedig volt már szexuális kapcsolata, vagy rendszeresen él nemi életet.

Komoly egészségügyi kockázatot jelenthet a drasztikus fogyókúra
Nyáron, a strandszezonban gyakori, hogy mindenki hirtelen szeretne a hosszú idő alatt felszedett túlsúlyától megszabadulni. A szigorú és rosszul végzett fogyókúrák azonban az anyagcsere teljes felborulását és krónikus betegeknél még akár hirtelen szívmegállást is okozhatnak.

Akadálymentes rovat: Vaktandem
220 kilométeres Balatonkerülő tandemtúra látássérültekkel – 11. alkalommal tekernek önkéntesek mozgás és -látássérültekkel együtt.

Több mint tízezer játszótér lehet veszélyes – az egészség és biztonság a legfontosabb követelmény
A mesevárak, kötélhágcsók, a sok “testre szabott” ügyességi játszóeszközben ott leselkedik a veszély. Szakértők szerint a legallergikusabb pont a homokozó tisztasága. De milyen veszéllyel kell számolni a mai, modern játszótereken, amelyek már uniós szabvány szerint készülnek, és minden játék, eszköz csak szigorú előírások betartása mellett szerelhető fel? Van-e pénz és figyelem az állagmegóvásra, felújításra is?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 1., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Pilisy Csenge

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább