Kalendárium: Ha augusztus, akkor Auer zenei fesztivál!

Az augusztus 1-i adás tartalmából.
 

– A Hungarian Conservative magazin harmadik lapszámának borítóképe a Lánchidat ábrázolja naplemente után. A címlapon látható fotorealisztikus festmény Partos Nagy Eszter alkotása. A művésznek július elején nyílt Kárpát-medencei panorámák című kiállítása a Lónyay-Hatvany villában. A tárlat megnyitóján Partos Nagy Esztert Bartha Bernadett kérdezte.
– Ha augusztus, akkor Auer zenei fesztivál! Veszprémben 8. alkalommal rendezik meg a különleges zenei csemegékkel kecsegtető rendezvény sorozatot, Auer Lipót életművére alapozva, ami szorosan összefonódott Csajkovszkij nevével. A vonós hangszerek nagyágyúi, Mischa Maisky és Szergej Krylov mellett, fellépnek a barokk zene norvég képviselői, akik egy sörözőnek berendezett előadó térben húzzák a talp alá valót, a hallgatóság pedig ténylegesen a bárpult mellé ülhet sört kortyolgatni. Lesz még gyermek zenés irodalmi program és fellép Roby Lakatos. Kuti-Hajdufy Eszter próba szünetében kérdezte a fesztivál szellemi szülőatyját.
-10 éves jubileumát ünnepli a Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel KórusBolyki Balázs Prima-díjas énekes 2011-ben azzal a céllal indította útjára a Bolyki Soul & Gospel Kórust, hogy a professzionális énektudással nem rendelkező, de profi hozzáállással bíró jelentkezőkből olyan keresztény értékeket képviselő zenei formáció fejlődhessen ki, amellyel mostanra már szakmailag is nemzetközi színvonalú produkciót tud színpadra állítani. Nagy Bálint riportja.
– Szeretnék a jákiak, ha a Nemzeti Értéktárba is bekerülnek híres apátsági templomuk. A románkori építészet egyik legjelentősebb hazai emléke egyelőre csak a megyei értéktárat gazdagítja, de a most befejezett kétéves rekonstrukciós munkák révén új lendületet kaphat a templom egyházi és turisztikai hasznosítása. A régészeti feltárások során több más szenzációs lelet mellett vélhetően megtalálták a Ják nemzetség alapítójának sírját, a falfelületek restaurálásakor pedig számos különleges freskó bukkant elő.
Hírek:
– Ma este 9 órától az „Ott legbelül dal van” című magyar dokumentumfilmet nézhetik meg az M5-ön
– Ma késő este fél tizenkettőtől az „Elveszett festmények titkai” című olasz dokumentumfilmet tűzte műsorára a Duna TV

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – augusztus 1., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább