Napközben: Mit tehet egy beteg, ha az orvos olyan helyzetbe hozza, amivel nem ért egyet?

A július 28-i adás tartalmából.
 

– Mit tehet egy beteg, ha az orvos olyan helyzetbe hozza, amivel nem ért egyet? Kihez fordulhat? Mit tehet a betegjogi képviselő ilyen esetekben és kötelezi-e az állásfoglalásuk az orvosokat? Egy hallgatónk keresett meg bennünket, az ő esetéből indulunk ki. Stúdióbeszélgetés dr. Novák Krisztina jogvédelmi biztossal, az IJSZ, azaz a betegjogi képviselők munkatársával.

– A kvantumbiológia módszereit viszik be az élelmezéstudományba egy magyar cég kutatói, ennek segítségével több és egészségesebb termékeket állíthat elő a mezőgazdaságunk. Kutatási terveik alapján már Kínában is fejlesztési központot alapítottak.

– Turisztikai rovat – Tisza-tó fesztivál

– Személyre szabott vakcinákat állít elő egy magyar rákkutató csoport, az eredményeikkel egyre több díjat kapnak a nemzetközi tudományos szervezetektől. Elméletük szerint egyre kevésbé a rák helye fontos, hanem a beteg biológiai és genetikai tulajdonságai, ehhez igazítják a gyógymódot. Mit jelent a személyre szabott kezelés, milyen lehetőségeket terem a rák gyógyításában. Stúdióbeszélgetés dr. Peták István kutatóorvossal.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 28., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább