Kalendárium: Hogyan lett Fiume, egykor Európa 10-dik legforgalmasabb kikötője?

A július 27-i adás tartalmából.
 

– Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Harsányi Attilára, a Miskolci Nemzeti Színház, Ötvös Andrásra, a 6Szín és Rába Rolandra, a Proton Színház jelöltjére. A szavazatokat augusztus 21-én éjfélig várják a www.kaszasattiladij.hu oldalon.

– Megérkeztek az alkotások a Kecskeméti Katona József Múzeum XI. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléjára. Az idei téma a növények és az állatok a Bibliában. A zsűri által legjobbnak ítélt művekből rendezett kiállítást augusztus 6. és október 16. között lehet megtekinteni a Cifrapalotában.

– Hogyan lett Fiume, egykor Európa 10-dik legforgalmasabb kikötője? Erről a témáról nyílt közös horvát- magyar kiállítás a Rijekai Városi Múzeumban. A tárlat arra is keresi a választ, hogy miképp jött létre a modern Fiume? A rendezvény szeptember közepéig látható az adriai városban.

– A veszprém megyei Balatonfőkajár egyik ékessége és épített örksége, a temető mellett húzódó, régi pincesor. A rendkívül romantikus, jó állapotban megmaradt pincék között sétálva az az érzése az embernek, mintha egy utcán sétálna, a színpad körül pedig nyaranta fesztiválokat is tartanak a patinás környezetben,

Hírek:
– Adásunk után nem sokkal, aznap este nyílik Budapest V. kerületében a Széphárom Közösségi Térben egy csoportos kiállítás, amelynek témája a sebesség. Az emberi teljesítmény végső lehetőségeit korszakokra bontják a szervezők. A találmányokat és felfedezéseket éppúgy, mint a sport teljesítményeket, mérföldkövekkel jelzik. Ezen hihetetlen teljesítményék előtt tisztelegnek a művészek a ma nyíló tárlaton.

– A négyzet címmel látható aznap este fél 12-kor egy svéd-német-francia-dán filmdráma a Duna televízióban.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – július 27., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább