Napközben: Új eljárást honosítottak meg a magyarországi stroke-ellátásban

A július 26-i adás tartalmából.
 

Csak nehéz helyzetben, tartalékok híján maradjunk a törlesztési moratóriumban.
Az év végéig a törlesztési moratóriumban maradó tipikus lakáshitelesek további közel 300 ezer forint, a személyi hitelesek pedig közel 200 ezer forint többletfizetési kötelezettségre számíthatnak. Ezért annak, akinek anyagi feltételei megengedik, érdemes a moratóriumot maga mögött hagyva megkezdeni a hiteltörlesztést. Milyenek a hitelfelvételi körülmények jelenleg és milyen a fiatalok hitelfelvételi kedve? Erről is szólunk

Új eljárást honosítottak meg a magyarországi stroke-ellátásban. Mesterséges intelligenciával működő szoftver értékeli azonnal a stroke gyanújával felvettek koponya CT leleteit egy EU-s támogatással megvalósuló magyarországi programnak köszönhetően.

Társasházi rovat: Hogyan lehet egy műemlék épületben lakást felújítani? Milyen szabályokat kell figyelembe venni? Hol lehet érdeklődni, hogy az adott épület milyen besorolású? A társasházi rovatunk kérdései lesznek ezek. De szólunk arról is, hogy a Pécsi Tudományegyetem új képzésében most először diplomáztak azok, akik nagy szakértelemmel tudnak hozzáfogni egy műemlék, vagy épített örökség felújításához.

Már a környező országokban is kezd elfogyni a bevethető munkaerő – a Fülöp-szigetekről érkezhet a megoldás a hazai gazdaság egyik legnagyobb problémájára? Az elmúlt néhány évben elsősorban a termelő szektorban egyre nagyobb számban jelentek meg vendégmunkások, mert sok területen és térségben már lényegében „elfogyott” a bevethető magyar munkaerő.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 26., kedd, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább