Kalendárium: Virtuózok V4

A július 26-i adás tartalmából.
 

– Virtuózok V4 plusz: ősszel kezdődik az MTVA komolyzenei tehetségkutató műsorának új sorozata. Évadbejelentő sajtótájékoztató Budapesten, Placido Domingo operaénekes, karmester részvételével

– Tenkes kapitánya című táncjáték július 26.-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában a fővárosi Várkert Bazárban. A népszerű történelmi kalandfilm nyomán táncban elevenedik meg a Rákóczi-szabadságharc, miközben az előadás megidézi a kuruc kor zenei- és mondavilágát a hazai néptánckincs bemutatásával.

– Július 31.-én kezdődik és két hétig tart a Debreceni Ünnepi Játékok programsorozat

– Július 29-én mutatják be a klasszikus film alapján jól ismert Meseautó című musicalt Tompa Gábor rendezésében a Hevesi Sándor Színház fiatal művészeivel. A musical egyik dal- és szövegírója, Galambos Attila zalaegerszegi, a városban kezdte színházi pályafutását. A Meseautó augusztus 11-ig hét alkalommal látható a Kvártélyházi Nyár ideje alatt.

Hírek:

– Az adás napján 19.30-tól a 4. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzusok nyitókoncertje Budapesten, a Magyar Zene házában.

– A legnépszerűbb klasszikus olvasmányok nemcsak a könyvek oldalain, hanem az M5 kulturális csatornán is szórakoztatják a közönséget a nyári estéken. Minden kedden, este 8 órától a nemzetközi szépirodalom legkiválóbb alkotásai elevenednek meg a csatornán, ma a Cyrano de Bergerac című filmet láthatják Gérard Depardieu -vel a főszerepben, mához egy hétre a Szellem a házban c. filmet vetítik Anthony Hopkins és Emma Thompson főszereplésével, augusztus 9.-én pedig Franco Zeffirelli alkotása, a Jane Eyre lesz műsoron.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – július 26., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább