Napközben: Hogyan lehet lefutni vakon a berlini maratont?

A július 25-i adás tartalmából.
 

Megkezdődött az őzek násza. Augusztus második feléig fokozott vadveszélyre számíthatnak az autósok, motorosok az utakon. Egy–egy vaddal való ütközés jobb esetben személyi sérüléssel nem, csak komoly anyagi kárral jár. Hogyan lehet elkerülni a vadbalesetet, mi a teendő, ha mégis ütközünk őzzel, vagy kisebb állattal? A biztosítás mikor mit térít? És mit tehetnek a vadásztársaságok a megelőzés érdekében?

Hamarosan munkába állnak a frissen végzett pályakezdők. Milyen szakmákkal, hol, mely területeken tudnak azonnal elhelyezkedni? Milyen elvárásaik vannak a munkáltatóknak a pályakezdőkkel szemben és mit várnak a pályakezdő fiatalok? Milyen generációs problémákkal kell szembenézniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Hogyan lehet a jelentősen eltérő generációs munkavállalói szokásokat és elvárásokat úgy kezelni, hogy mindenki jól járjon?

Hogyan lehet lefutni vakon a berlini maratont? Milyen vízre szállni és kenuzni látássérültként? Mi a különbség az edzőtárs és a guide között? Vakok és látássérültek számára milyen lehetőségek vannak, ha valaki sportolni szeretne?

Míg évtizedekkel ezelőtt szinte minden háztartásban fogyasztottak szódát, ez mára jelentősen megváltozott. Bár a szóda hungarikumnak számít, egyre kevesebben vannak, akik még foglalkoznak a tradicionális szódakészítéssel. Mennyire van jövője a szikvízgyártásnak? Milyen típusú borokat érdemes fröccsként inni? Szódafogyasztás és fröccskultúra Magyarországon.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 25., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább