Hajnal-táj: Ismét megnyitott a Strandkönyvtár a keszthelyi strandon

A július 24-i adás tartalmából.
 

– 17 nemzet 150 ötven lovasa 75 lóval versenyez majd július 27-e és 31-e között a Junior és Fiatal Lovastornász Európa-bajnokságon, Kaposváron. A Pannon Lovasakadémia már nem először ad otthon rangos nemzetközi versenynek. A kontinensviadalon hazai és kaposvári versenyzők is bemutatkoznak.
– Egy fiatalabb és egy idősebb mamut állkapcsa, valamint több agyar került elő egy Siklós-Máriagyűdön végzett leletmentő ásatáson. A környéken egy későbbi megtelepedés nyomaira is bukkantak a régészek. Ám ezeknél is különlegesebb, hogy egy magáningatlanon végzett munkálatok során akadtak a leletekre, és jelentették ezt a múzeumnak.
– Ismeretterjesztő plakátsorozatot és internetes oldalt fejlesztett ki az Országos Vadászkamara Heves megyei szervezete. A vadfajok.hu bemutatja és megismerteti a hazánkban élő vadállományt a fiatalokkal, rengeteg játékkal, mesével.
– Ismét megnyitott a Strandkönyvtár a keszthelyi strandon. A Fejér György Városi Könyvtár munkatársai hétfőtől vasárnapig 10 órától 17 óráig várják az olvasókat, időjárástól függően augusztus 19-ig. A több száz darabos könyvkészlet kölcsönzése mellett lehetőség van napilapok, folyóiratok olvasására is.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – július 24., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább