Napközben: A jövő év első negyedének végéig hosszabbítják meg a mobiltelefon készülékcsere támogatási programot

A július 22-i adás tartalmából.
 

Csütörtökön este kiderült kit vettek fel és kit nem a felsőoktatási intézményekbe. A reménybeli egyetemisták az ország több pontján is Pont Ott Partikon együtt várták csütörtökön este, hogy meghúzzák a felvételi ponthatárokat. Hányan jelentkeztek idén a felsőoktatásba? Mely egyetemek és szakok a legnépszerűbbek? Milyen tendenciák rajzolódnak ki?

Ha valakit felvettek egyetemre, sokáig nem ünnepelhet, hiszen el kell intéznie hol lakik majd a következő évek során. Annak persze könnyebb a helyzete, akik felvesznek kollégiumba, de a többségnek albérletet kell keresnie. Mekkora a kollégiumi férőhelyek száma? Mennyibe kerül egy albérlet az ország különböző egyetemi városaiban?

Bozsik gazda rovatának középpontjában ma a málna és a szeder áll.

A jövő év első negyedének végéig hosszabbítja meg mobiltelefon készülékcsere támogatási programját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), ezzel is igazodva a mobilszolgáltatók 3G-hálózatainak lekapcsolási tervéhez. Azok után, hogy májustól a kezdeményezés a 2G-s készülékekre is kiterjed, a támogatás összege 40 ezer forintra emelkedik, illetve megszűnik a 120 ezer forintos felső értékhatár.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 22., péntek, 9:05

Szerkesztő: Cseszregi Balázs

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább