Napközben: Folyóvizek veszélyei és szabályai

 

Folyóvizek veszélyei és szabályai a csónakosokra, kajakosokra nézve. Busi László r. ezredes, a Tiszai Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság vezetője.

A tavak veszélyei és fürdési szabályai. – Továbbá az árvizeknél is használható légcsavaros csónakokat vásárolna a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, ehhez keresnek partnereket. A műsor egy beszélgetéssel támogatja a terveiket.  Bagyó Sándor, a Szakszolgálat elnöke.

Olyan közösségformáló kezdeményezéseket mutatunk be a tusványosi szabadegyetem apropóján, amelyek valamilyen értéket jelentenek itthon és a külhoni magyar területeken. Van közöttük, aki a régi erdélyi fotók segítségével készít rajzfilmet, hazahívva a Dreamworks magyar munkatársát, vagy olyan kutya- és gazdioktató rendszert fejlesztett ki, amit már külföldön is tanítanak. Kezdeményezéseik nem csak különlegesek, de közösségformáló hatásuk van.

Társasház rovat – a házbiztosításokról és az egyedi fűtésű társasházak spórolási lehetőségeiről

COPD-és, asztmás, illetve más tüdőrendszeri problémával küzdőknek segít az az éneklési módszer, amit két magyar szakember fejlesztett ki. Dr. Várdi Katalin tüdőgyógyász és Phillip György karmester módszerének lényege a krónikus légúti betegségekben szenvedők légzésrehabilitációja kóruséneklés segítségével.

A szakemberek elsősorban szanatóriumoknak, kórházaknak vagy zeneterápiás központoknak ajánlják a terápiás éneklést, olyan betegeknek, akik átestek a Covidon, vagy légúti betegségük miatt rehabilitációra szorulnak.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 19., kedd, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább