Napközben: Ősszel ismét "számolják a népet"

A július 18-i adás tartalmából.
 

Klímaszorongás: mi a kiút?
Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok 90 százaléka szenved az úgynevezett klímaszorongástól, több mint felük szerint nem lehet elkerülni a nagyobb bajt, ugyanakkor jelentős részük hajlandó lenne a saját kényelméből áldozni a megoldásért. Talán úgy tűnhet, hogy egymagunkban kicsik vagyunk jelentős változást elérni a klímaváltozásban, ugyanakkor mégis sokat tehetünk legalább a lelki egészségünk érdekében. Melyek lehetnek a megküzdési stratégiák? Milyen jó példákra érdemes figyelni, esetleg követni?

Pánikbetegség – gyógyítsuk saját magunkat!
Fulladásérzés, heves szorongás, gyorsuló szívverés, halálfélelem – egyre többen küzdenek pánikbetegséggel, hazánkban évente száz emberből tíz él át pánikrohamot. De hogyan alakul ez ki, melyek a jellemző tünetek, mi rejlik mögötte, és hogyan segíthetünk saját magunkon?

Akadálymentes rovat: gyógyít a művészet
Augusztus végén lesz a Bolyki Soul & Gospel kórus jubileumi fellépése, vezetőjük, Bolyki Balázs hozta életre a Para-ra kórust is, amely sérült emberekből áll, ők szintén fellépnek ezen az eseményen. Hogyan gyógyít a zene, a művészet, z éneklés?

Ősszel ismét „számolják a népet”
Elindította népszámlálási honlapját a Központi Statisztikai Hivatal. A magyar társadalom legnagyobb, a legfontosabb jellemzőket feltáró és nyomon követő népszámlálás október 1-től november 28-ig tart, az adatgyűjtés segít pontosan követni a demográfiai változásokat. Melyek az eddigi tapasztalatok a népszámlálásokról, mire jó ez, és hogyan zajlik majd idén?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 18., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább