Hajnal-táj: 1896-ban jelent meg Magyarországon az első képeslap

A július 16-i adás tartalmából.
 

– A Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen fekvő Tengerszem hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A tengerszem partján egy újonnan felhúzott faépületben őrlőműhely működik. A leglátványosabb és legizgalmasabb attrakció pedig a tengerszem függőleges falain kialakított sziklamászó út.

– 1896-ban jelent meg Magyarországon az első képeslap. Bár digitális korunk nem kedvez a kiadásának, most is vannak szenvedélyes gyűjtők. Szombathelyen a képeslevelezőlap-gyűjtők szokásos országos tárlata nyílik meg szombat délelőtt a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

– A házat alig látni a zöld növényektől. Falát befutja a borostyán, és az udvar, a kert olyan mintha arborétumban járnánk. Buris Antal és felesége szívesen beszélt arról, mit jelent számukra a növényzet egyébként sok munkával járó fenntartása, gondozása.

– Végállomásához, Salgótarjánba érkezett a Nemzeti Összetartozás Évében országos körútra indult történeti vándorkiállítás, amely a Terror Háza rendezésében az I. világháborút lezáró Párizs környéki békerendszert, a háború előzményeit és magát a hazánkat szétdaraboló Trianoni békediktátumot mutatja be.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – július 16., szombat, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: reprodukció

Olvasson tovább