Kalendárium: A legnagyobb olasz városokba kaptak meghívást a Cziffra György-emlékév programjai

A július 15-i adás tartalmából.
 

– A becsei vár címmel nyílt kiállítás az óbecsei Városi Múzeumban. A Törökbecse mellett lévő vár történetét kevesen ismerik. Azt, hogy hogyan is nézett ki évszázadokkal ezelőtt, különféle rekonstrukciós módszereknek köszönhetően tekinthetik meg azok, akik augusztus végéig ellátogatnak a múzeumba.
– Első alkalommal találkozhat a magyar nagyközönség Henri Matisse műveivel átfogó, reprezentatív kiállításon a Szépművészeti Múzeumban.
– A legnagyobb olasz városokba kaptak meghívást a Cziffra György-emlékév programjai. Júliustól decemberig többek közt Imola, Milánó, Torinó és Róma látja vendégül a Cziffra 100 emlékév programjait. Balázs János, az emlékév művészeti vezetője mellett további neves művészek és fiatal tehetségek is fellépnek.
– A Néprajzi Múzeum első időszaki kiállításán a költözés jelképe, a zsúfolásig telt láda nyílik ki, amelyből meglepő tárgyak kerülnek elő. A kiállításba nem csak ikonikus tárgyakat válogattak be: az itt látható több mint száz tárgy jelentős része ritkán vagy sohasem került ki a raktárból, most azonban a gyűjtemény legnépszerűbb darabjaival közösen, frissen restaurálva tárják fel a Néprajzi Múzeum múltját és jelenét.
– Stravinsky: A katona története a Zeneakadémián: A produkciót Ascher Tamás rendezi, Molnár Piroska lesz a mesélő, az egyes szerepekben pedig Bezerédi Zoltánt, ifj. Vidnyánszky Attilát és Kelemen Hannát láthatjuk

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – július 15., péntek, 15:32

Szerkesztő: Farkas Szabolcs

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább