Napközben: Felelős vízgazdálkodás

A július 14-i adás tartalmából.
 

Van egy órád a nyáron? – Neked csupán 60 perc, három embernek az élet – kampányt indít idén nyáron a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat július 1-je és szeptember 1-je között. Az aktivitás fő célja, hogy a nyári hónapokban is felhívják a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára, valamint arra, hogy ilyenkor is szükség van a megfelelő mennyiségű vér biztosítására.

Anyafalva.hu – Magyar fejlesztésű mobil applikáció kismamáknak
Magyar fejlesztésű mobil applikáció – Jansik Aisha kismama első várandóssága alatt jött rá, milyen kérdések, problémák merülnek fel a baba várása alatt. Kislánya mellett megszületett az Anyafalva is, amely a várandósság alatt a legmegbízhatóbb információkat nyújt. 2022-ben Hiteles Egészségügyi Weboldalnak minősítették az Anyafalva Applikációt és tartalmait. Kutatások bizonyítják, milyen hatással van a felnőtt létre a születés élménye. Hogyan befolyásolja a tulajdonságainkat az, ahogy világra jövünk?
Mitől és mit ad a Bababarát Kórház, hogyan segíti az első napokat a baba és a mama életében?

Nyaraljon itthon! – Nekem a Balaton…
Balaton bor és a Balaton fagyija, indul a Badacsonyi Borhetek
Tizedszer jelent meg a Magyar Konyha Balaton Gasztrokalauza, amely idén 305 éttermet, strandbüfét, kávézót, lángosozót, pékséget és egyéb helyet ajánl a nyaralók figyelmébe.

Felelős vízgazdálkodás
Nincs elég víz, a napokban korlátozás lépett életbe több vidéki településen: tilos volt a tömlős locsolás, autómosás, medencetöltés, valamint az automata öntözőrendszer működtetése. Fel kell készülnünk hasonló helyzetekre egész nyáron?
Hogyan lehet felelősen gazdálkodni a csapadékvízzel? Miért és hogyan változik a vizek mennyisége? Közösségi autómosó, öntözés – jó példák, ötletek, hogyan takarékoskodjunk a vízzel. Európai Uniós Víz Keretirányelv – merre haladunk és mekkora lépésekkel a víz védelmében, megtartásában?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 14., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Pilisy Csenge

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább