Napközben: Milyen a Balaton vizének minősége?

A július 13-i adás tartalmából.
 

– Nyári utazás: hová ülhet és hová nem, a gyerek? Mik a szabályok, ha autós és mik, ha kerékpáros gyerek-szállításról van szó? A Használtautó.hu adatai szerint a vásárlók alig 1 százaléka szűr a gyermekek utaztatása szempontjából legbiztonságosabb ISOFIX-rendszerre, így hiányáról is csak a gyerekülés vásárlásakor, vagy rosszabb esetben már csak a behelyezéskor szembesülnek.

– Taroltak idén is a vonyarci és diási strandok – a legjobb balatoni strandokon járunk. Ebben az évben rekordszámú, 45 strand vett részt a minősítésen, ahol külön díjazták a családbarát és zöld strandokat is.

– Milyen a Balaton vizének minősége? A Limnológiai Intézet éppen méréseket végez, elmondjuk, miért fontos foglalkozni az algásodással és hogyan lehet egyensúlyt teremteni a turisztikai érdek és az ökoszisztéma érdeke között.

– Reménytelen küzdelemnek tűnik, pedig hallgatónk csak vissza akarta venni az általa elajándékozott ingatlant. Mik a lehetőségek és mi nehezíti az ajándékozást? Jogi rovatunkban erre válaszolunk

– Űrkutatásban az élen? Korábban már dobogós helyezést értek el a nemzetközi mezőnyben, idén ismét a döntőbe jutott a BME magyar mérnökhallgató csapata. Vendégeink a versenyzők.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 13., szerda, 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább