Napközben: Hogy kezeljük a gyermekjátékokat szülőként?

A július 12-i adás tartalmából.
 

A Videó a Vakoknak Alapítvány indulásakor a műsorunk is segítséget nyújtott a készítőknek, azóta pedig sok előrelépés történt. Mind a közép, mind a hosszú távú terveik között szerepel, hogy nemzetközileg minél szélesebb körűvé váljon a projekt, ezáltal a világ számos országában élő látássérültek, siketvakok számára elérhetővé váljanak a videók, a videónarrálásokon keresztül. Jelenleg a magyar nyelv mellett főként angol nyelvű videónarrálások szerepelnek az appon, de már most is lehetőség nyílik más nyelvek használatára.

Huggy Wuggy egy horror videójáték szereplőjeként látott napvilágot. A játékban a játékosok egy elhagyatott játékgyárat fedeznek fel, ahol a dolgozók eltűntek, a játékok pedig vérszomjas, gyilkológépekké váltak. A gyermekek nem olyan módon dolgozzák fel a félelmet, ahogyan mi. A kognitív fejlődéséhez elengedhetetlenek a játékok és a saját képzelete, azonban gondoljunk bele, hogy milyen világ fog kialakulni a kis fejében, ha ilyen játékok vannak rá hatással. Alapvetően már az is összezavarja őket, hogy egy puha, vidám plüssállat, de mégis félelmetes. Hogy kezeljük a gyermekjátékokat szülőként, miért nem követjük figyelemmel, hogy egyes tartalmakban mi szerepel?

Társasház rovat

Ez idáig a pályaorientációt segítő programok főleg a szakembereket, a pedagógusokat támogatták, míg a szülők egy kicsit háttérbe szorultak. A Családbarát Magyarország Központ pályaorientációs pilot programja többek között arra az igényre reflektál, hogy egyre több szülő szeretne aktívan részt vállalni gyermeke pályaválasztásában. A program keretében a fiatalok pályaorientációját és pályaválasztását segítő ingyenes képzéseket, workshopokat, kerekasztal-beszélgetéseket, pályaorientációs tanácsadást szerveznek, országos szinten.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 12., kedd, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább