Vasárnapi újság: Az elhibázott brüsszeli szankciópolitika után romokban az európai energiaszektor

A július 10-i adás tartalmából.
 

6.00-7.00
– A Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Lengyel Intézet közösen jelentette meg STEFAN WYSZYŃSKI ÉLETRAJZI művét. A bíborost az “ezredév prímásaként” és “Lengyelország koronázatlan királyaként” emlegetik.
– Vidéki vagyok: Boross József trombitaművészt, Szegedi szimfonikus zenekar tagja, aki most szervez Makón zenei tábort. Elkötelezett híve a vidéki életnek. Missziójának tekinti a vidéki tehetségek felkarolását.
– Obrusánszky Borbála, történész, néprajzkutató, nagykövet Ulánbátorban- mongol-magyar kapcsolatok, közös kutatás a Magyarságkutató Intézettel
– Györffy György, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke – Életveszélyes fenyegetéseket kaptak a jégkármérséklő rendszer működtetői, több helyen leállították a rendszert. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint minden tudományos alapot nélkülöző – tévhit, mely szerint az országos jégkármérséklő rendszer tehető felelőssé a Kelet-Magyarországon kialakult súlyos aszályért. Mennyire súlyos a helyzet?
– Lélektől: Köves Slomó rabbi

7.15-8.00
– Aktuális politikai interjú: Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter- uniós helyreállítási alap-megegyezés, gazdaság stabilizációját érintő intézkedések, határvadászok,
– Hónapról hónapra erősödik az ország déli részére nehezedő migrációs nyomás, az illegális bevándorlók egyre erőszakosabbak. Szabadkán bandaháború van a városi erdőben.
– Kárpátaljára folyamatosan érkeznek a menekültek Ukrajna keleti részéről, akiknek az ellátása komoly erőfeszítést kíván a helyiektől, de mindenkinek segítenek.
– Boris Johnson lemondása – Ki lehetne konzervatív oldalon Johnson utódja? Követi-e a politikáját? Milyen harcok kezdődnek most párton belül és kívül, és milyen következményei lehetnek a döntésnek a nemzetközi politikában?

8.00-8.30.
– Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója – Az elhibázott brüsszeli szankciópolitika után romokban az európai energiaszektor. Van-e visszaút? Történelmi tanulságok.
– Peter Hahne, a ZDF tévécsatorna volt vezető műsorvezetője. Amit ma lát a német médiában mélységesen elszomorítja, de a német emberek kezdenek ráébredni, hogy mi a valóság.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – július 10., vasárnap, 6:00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/EPA/AFP/John Thys

Olvasson tovább