Felfedező a gazdaságról: Széchenyi MAX-ra várva

A július 8-i adás tartalmából.
 

Mai műsorunkban arról lesz arról, hogy a későbbi költség növekedés miatt csak a nehéz helyzetben levő, tartalékok nélküli adósok maradjanak az év végégig a törlesztési moratóriumban. Binder István felügyeleti szóvivő arra figyelmeztet: „aki teheti érdemes elkezdeni a törlesztést, és egyébként is eleve a nehezebb, kiszolgáltatottabb helyzetűekre vonatkozik már csak a moratórium.+”

Majd Szerdahelyi Róbert, az Erste Bank kkv üzletágának vezetője beszél arról, hogy jön a Széchenyi MAX kedvezményes kamatozású hitellehetőség. Ebben a tervek szerint lesz „ folyószámla hitel 3 évre, maximum 250 millió Ft adható hitelösszegben, 3,5 százalékos kamattal, míg beruházási célra pedig maximum 10 évre, maximum 400 millió forintos keretösszeggel és 1,5 százalékos kamattal”.

Végül arról, hogy az unióban 2035 után is maradhatnak a belső égésű motorok, de csak ha alternatív üzemanyaggal működnek. Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke azt mondja: „a következő 10 évben legalább 12 hajtáslánc velünk fog maradni. A Földön 1,2 milliárd jármű van, ezeket egyik napról a másikra nem lehet lecserélni”.

Hallgassa meg!

Felfedező – a gazdaságról – Kossuth – július 8., péntek, 14:34

Szerkesztő-műsorvezető: Szentgáli Edit

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább