Kalendárium: Fatemplom Fesztivál

A július 8-i adás tartalmából.
 

– Fatemplom Fesztivál július 8. és 10. között, Magyarföldön. A hármas határ térségének különleges atmoszférájú eseményén szabadtéri koncertek: úgymint jazz, népzene, énekelt vers, valamint irodalmi műsorok és szakrális előadások várják a látogatókat.

– Július 11-én kezdődik a 7. Klassz a pARTon fesztivál. A komolyzenei programsorozat rendezvényeinek július 11. és augusztus 13 között tizennégy, főként Balaton-parti település ad otthont. Idén 44 koncert, 6 gyermekkoncert és 3 zenés beszélgetés várja a fesztivál látogatóit több mint 200 szereplő részvételével.

– Július közepén kezdődik a Semmelweis Ignác életéről szóló film forgatása Vecsei H. Miklós és Nagy Katica főszereplésével, Koltai Lajos rendezésében. A láthatatlan gyilkos címmel készülő nagyívű alkotás gyártására 2,26 milliárd forint támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága. (Interjú a rendezővel és/vagy valamelyik főszereplővel)

– „Hommage a Glass” Hódolat az üvegnek című üvegművészeti kiállítás a De la Motte-Beer-palotában a Kiskép Galéria és a Várkapitányság szervezésében. A kiállítás jellegzetes használati tárgyak által idézi meg a középkor magyar üvegművességének hagyományait, valamint a 19-20. század elején élt nemzetközi hírű magyar innovátorok és mesterek míves tárgyi és eszmei hagyatékát, továbbá példák láthatók a múlt század második feléből származó „új magyar dizájn” megalkotóinak modern gyári üvegeiből. A kiállítás jelentőségét emeli, hogy a magyar üvegművesség felkerült a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe, és az ENSZ – Üveg Nemzetközi Éve 2022 rendezvénysorozat agendájában is szerepel.

– Orosz Zoltán Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész Dallam és szenvedély című estje az Óbudai Társaskörben

– Fonyó Barbara és Csengeri Attila válogatásában világhírű musical slágerek és Az Operaház Fantomja kedvenc dalai csendülnek fel a Madách Színház Tetőteraszán.

Hallgassa meg!

 
Kalendárium – Kossuth – július 8., péntek, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább