Hajnal-táj: Borgasztronómiai fesztivál Egerben

A július 8-i adás tartalmából.
 

Már letölthető a Tisza-tó App, az első mobil applikáció a Tisza-tóról, amely minden látnivalót, programot és a turizmushoz kapcsolódó szolgáltatót tartalmaz a tó körül. Az ingyenes alkalmazást a tiszafüredi ifj. Richter László fejlesztette; amikor hazaköltözött szülővárosába, szerette volna tudni, hol-milyen szolgáltatást talál.

Pénteken kezdődik az őszibarack termesztők nagy ünnepe, a Szatymazi Őszibarack fesztivál. Az idén van is mit ünnepelni, hiszen jó termést könyvelhetnek a gazdálkodók. Az idén lesz elegendő magyar barack a piacokon.

Csütörtök estétől tart Eger legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja. 40 borászat 254 féle bora, 13 étterem megannyi ételkülönlegessége, ingyenes koncertek várják nemcsak a helyieket az Egri Borünnepen. Bár a név új, de a tartalom és a forma a régi: az Egri borvidék legjobb borait kóstolhatják a rendezvény látogatói, és a környék legjobb éttermeinek csúcsséfjei készítik a borokhoz kreált egyedi ételkülönlegességeket.

Néhány év alatt kialakult a fácánnevelés gyakorlata a Zalaerdő Nagykanizsához közeli fácántelepén, ahova a napokban megérkeztek az idei napos fácánok.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – július 8., péntek, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Forrás: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább