Napközben: Fürdőkultúra

A július 6-i adás tartalmából.
 

Repülőtér és panaszosok
Évek óta húzódó probléma a XIV., XVII., és a XVIII. kerület egyes részein lakóknak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hatása. Legtöbben a zajra panaszkodnak, másnak a házáról a tetőcserép esik le a repülők miatt. Eközben a Budapest Airport ősztől kibővíti a több mint tíz éve futó lakossági zajszigetelési programját a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élők zajterhelésének csökkentése érdekében.

Nyári játékok!
A hosszú utazás a gyerekekkel unalmas lehet, így jó, ha játékkal kötjük le őket. Mivel érdemes, ami nem csupán szórakoztat, de még tanít is? Hogyan mozdíthatók ki a nagyobbak nyáron a szobából a telefon vagy laptop elől? Illetve felnőttként, hogy találjuk meg a szabadság alatt játékos énünket?

Jogi rovat – Szállások nyáron
Előleget kell fizetni? Mennyit és milyen jogokkal élhet a szállásadó és a vendég. A nyaralást elronthatja a nem megfelelő szállásadó, így érdemes alaposan megválasztani hol alszunk.

Fürdőkultúra
Nyáron strandolunk, fürdőzünk. Mit illik és mit nem az adott helyeken vagy egy utána tervezett programon? Milyen volt anno a fürdőkultúra és mi jelzi ennek nyomát ma?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió – július 6., szerda, 9:05

Szerkesztő: Bartha Bernadett
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Balaton József

Olvasson tovább